Sidor

tisdag 28 augusti 2012

Hung Hom till Victoria Peak

I söndags fick vi för oss att promenera hemifrån till Victorias Peak. Man kan se observationstornet hemmifrån och det ser helt genomförbart ut. Så vi ger oss iväg iklädda bra skor och lite pengar på fickan. Obervationstornet är det som syns i mitten på bilden.
 

 
 
Efter att ha tagit Star Ferry över till Central Pier så gick vi genom Central, passade på att gå genom höghusen och alla långa gångbroar som finns. Skönt med lite skugga och luftkonditionering. Utsikten över central blir oxå fin när man kommer i från markhöjd.

 
 
 
På vägen mot Peaken stannade vi till i den botaniska trädgården/zoo. Tittade på de röda Ibis fåglarna. Har aldrig sett något likande. De var fina, men inte så intreserade av att vara med på kort.
 


 
Efter en lång vandring, nästan bara uppför och mat och glass depå-stopp så var vi uppe på Peaken. Observationstornet som ser så litet ut hemmifrån är lite maffigare i närkontakt.
 


Väl uppe gick vi den tre kilometer långa slingan längs toppen. Fin utsikt och fin växtlighet. I söndags när vi gick var luften full av trollsländor och handflats-stora fjärilar. Vackert och lite otäckt på samma gång.

 
 
Och så ägnade vi en stund åt utsikts-fotografering, som sig bör.
Nedan jag och utsikt....


 
 
 
Och sedan Johan och utsikt....     

 

Efter denna rundvandring, massor av jos, coca cola och vatten så GICK vi hem igen. Vi tror vi gick dryga 13 km denna dag. En skön söndag med lite ont i fötterna framemot kvällen.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar