Sidor

söndag 1 mars 2015

Diverse bilder och intryck



Det är kargt på Island. I alla fall de delar jag sett. Ovan bild på området utanför den blå lagunen, ett populärt vattenhål och utomhuspool där man badar i 40 gradigt vatten året om. På bilden kan man se vattenångan som stiger upp. Jag lyckades komma dit sent en kväll, efter mörkrets inbrott och i snöstorm. Helt klart ett ställe jag  kommer besöka igen. Tips: boka på internet innan. Stället är populärt. Och om du tar med egen handduk; ta en färgglad. Min gråa blev stulen då den var för lik badets egna och vem orkar leta efter rätt handduk när det är mörkt och minusgrader ute?


Om bussen inte stannar på hållplatsen på morgon kan man komma helt fel. I väntan på återväntande buss får man njuta av ljusningen över bergen och det kalla blå morgon ljuset. Vackert värre.


Besöker en fiskeby. Går i fruset fiskslem och ser båt som är på väg in (kanske lastad med bra fångst).


Följer en turistbuss och hamnar på ett skönt café men god hummersoppa och en caféägare som berättar glatt om yrket som nätlagare.


Inte så långt från där vi bor finns denna illustrativa vägg. Kan vara bra att ha instruktionen till hands om man får akut behov att knyta sin slips på småtimmarna.


Och till sist en gatuvy tvärsöver gatan där vi bor. Färgglatt värre.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar