Sidor

lördag 4 januari 2014

Vintermys


Känns lite konstigt att skriva ett inlägg om vintermys från Hongkong. Vintern här är inget jämfört hur kallt det kan bli hemma i Sverige. Men jämfört med sommartemperaturer så är det lite kallt nu, i synnerlighet på kvällar och nätter och då finns det behov av lite mys.

För att mysa till det i den annars lite sterila hotellägenheten som vi bor i har vi nu inför julen köpt en stjärnljusslinga från IKEA. Den ligger vid sänggaveln och ger ett fint ljus i sovrummet. Ljusslingan funkar även som ett säkert kort för att distrahera och roa kinkig bebis. Att man kan bli så lycklig och lugn av att kolla lite på ljus.



Annars är tedrickande något jag förknippar med vinterkvällar. Teburken ovan köpte jag enbart på att den påminde om mormors teburkar som de hade när vi var små. Mormor var en burksamlare av rang och hade alltid massa fina och praktiska burkar. Har ännu inte vågat mig på detta te, då det luktar minst sagt intressant om teet inuti. Men burken är ju fin.


Pukka teerna är annars en favorit just nu. Den rödaförpackningen har ett chai-te som som smakar jul. Smaker av kanel och ingefära. Gott och värmande. Teet som finns i den turkosa asken är ett friskt mint te, långt bättre än Friggs örtter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar