Sidor

fredag 21 november 2014

Europa i Whampoa


 

Eiffeltornet, ett pariserhjul och en londonsk dubbeldäckare har parkerat utanför Whampoa. Whampoa var ju innan ganska flådigt med den stora båten som ligger som en strandad val på torget. Torg och torg, det finns ju inte så mycket yta runt om båten. Den är som sagt stor. Och nu har den fått sällskap av bland annat Eiffeltornet.

 
 
Min upplevelse av Hongkong är att man är glad i att göra dessa maffiga dekorationer allt efter säsong. Dessa nytillskott i Whampoa är en del av juldekorationerna som nu sätts upp. För vad kan inte vara (h)juligare en röd dubbeldäckare eller hur man nu tänkte…

Område som är värt att besöka för att se olika tema dekorationer är TST, utanför ingången till Harbor City. Där kan man finna de mest extravaganta tema dekorationerna. Allt från olika film teman (vi har haft Spindelmannen och transformers här till exempel), eller säsongs inspirerade dekorationer.

Lite fint blev det i alla fall i Whampoa och jag lyckats få med några av alla dessa människor som glatt fotograferar sig framför dekorationerna. Varför resa till Europa när Europa finns i Whampoa?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar