Sidor

lördag 8 september 2012

Po Toi

Denna lördag har jag vandrat med Hong Kong Hikers igen. Jag kom tillbaka från en arbetsvecka i Malaysia sent på fredagskvällen och var extremt trött när väckarklockan ringde vid sjutiden. Hade god lust att ringa återbud. Masade mig dock ur sängen och tog mig till Aberdeen, där man kan ta en  färja till Po Toi. Aberdeen är en slags förort till Hong Kong, de har även en stor hamn som även fungerar som skydd till båt-folk om tyfoner kommer. Aberdeenshamn är filmat i t ex Laracroft filmerna om ni är nyfikna på Hong Kong och Aberdeen.

Aberdeen och hamnen
Det tar ca en timma med färjan till Po Toi. Det går en tur dit och en tur hem på vardagar. På helger går det två turer tillbaka till Hong Kong. Det är nog färre än 100 personer som lever på ön permanent.



Väl framme började vi gå runt på vandringsleden. I Hong Kong är många leder väl markerade och stora delar av leden har en betongstäckning med handräcken. Inte så stor behov av karta och kompass för att navigera dessa leder.



Vi passerade hällristningar som man tror är över 3000 år gamla. Betydelsen är tyvärr inte kartlagd ännu.


Och vi fick tillfälle att se massor av vackra vyer med klippformationer mot det blå havet.


Idag var det 34 grader varmt och den största delen av leden hade ingen skugga. Så ni kan tänka att det var en påfrestande vandring. Själva rutten var nog bara 5 km lång men det tog oss mer än två timmar att gå runt i dag. En kökshanduk kan fungera somsolskydd/svett-duk. Om man inte äger en hatt eller keps så får man använda det man har!


Vi besteg denna höjd. Hälften av gruppen avstod och gick tillbaka till restaurangen vid färjeplatsen men jag valde att fortsätta. Toppen ser kanske inte imponerande ut på bild, men det var 1000 trappsteg upp i brännande sol. Väl på toppen fannes en liten pagoda som fungerade som ett solskydd. Och utsikten var fin!




På tillbakavägen gick stigen över branta klippor, genom övervuxna stigar och längs en upptrampad stig. Leden var ganska övervuxen och stundtals var det svårt att se var man skulle gå. Har nu fina små skärsår/rivmärken, från all växtlighet, på benen.

Men, det var en helt fantastisk trevlig dag med ett internationellt sällskap av engelsmän, kineser, austaliensare och en amerikanska och så jag. Åker gärna tillbaka, men tror att dagens vandring hade varit mer njutbar om temperaturen var 10 grader svalare.



1 kommentar:

  1. Verkar ha varit en härlig dag. Själv har vi haft arbetsdag här på älgvägen och vi var fikaansvariga

    SvaraRadera