Sidor

söndag 1 juli 2012

1a juli


Det är ganska mycket som passerar förbi utan att jag helt förstår vad som händer. Läser inte morgon tidningar och kollar just nu inte på nyheter på TV. Språket gör det inte heller lättare. Mycket information är på kinesiska och engelska är inte heller mitt första språk. Vi har public holiday i morgon här i Hong Kong. OCH jag tror det beror på överlämnandet som skedde 1 juli (?). I kväll kommer det vara fyrverkerier och imorgon drakbåts-race.Anledningen till att jag vet om dett är att jag lyckades gå förbi avspärrningarna idag. 



Delar av Victoria Harbour har stängts av med hjälp av dessa stora båtar. Jag tror att det är innanför här drakbåtstävlingarna kommer ske. Man håller även på att bygga upp stora solskydd av bambu längs vatten promenaden.


Lyckades även traska in i en fiskmarknad på en av gatorna i Wan Chai idag. Det var fint. Jag gillar hur de lägger upp fiskarna. Men det luktade mycket. Idag var det varit varmt och luften stod helt stilla på dessa trånga gator, så ni kan tänka er hur det luktade.


De röda lamporna man kan se i bilden förekommer vid alla utomhusmarknadsstånd som säljer mat. Jag tycker det blir lite stämmingsfullt.

En helt vanlig söndag med andra ord. Planlöst promenerande och massor av nya intryck!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar