Sidor

onsdag 5 februari 2014

Resa med barn

Efter första resan med bebis så kommer här en lista med bra att ha saker.



1. Ombyten till bebis i handbagaget. Oh ja. Det kan gå åt flera stycken på en kort resa.
2. Blöjor och tvättlappar i överflöd. Även om du inte behöver, så stöter man på andra barnfamiljer som lider blöjbrist. Och det är trevligt att hjälpa.
3. Ombyten till de vuxna. Att byta blöja i flygplansstol är lite krångligt och efteråt kan man själv vilja byta kläder eller om man blivit ned nedkräkt. Bäst att vara förberedd på det mesta.
4. Favoritleksaken och nappar i handväskan.
5. Visitkort så man kan lätt byta kontakter med andra medresenärer. Att vara utlänning boendes i Hong Kong med liten bebis är en förenade länk expats emellan.  Kanske att man inte kommer träffas någonsin igen, men visitkortsbytet är viktigt i Hong Kong och det bästa är att alltid ha en trave med sig, oavsett vad man hittar på.
6. Humor, tålamod och extra tidsmarginaler. Det tar lite extra tid att resa med bebis. I synnerligen med ett temporärt pass som bara ser ut som en A4 sida. Har otaliga gånger fått frågan om var vi har bebisens pass, för att åter igen förklara att det är passet. Efter ett par svettiga minuter i immigrationen i Hongkong så blev vi tillsist insläppta i Hongkong igen. Lättnadssuck!
7. Något ätbart i handväskan till hungrig och blodsockerlåg ammande kvinna.

Allt som allt har resan gått bra och jag är glad att vi är två som hjälps åt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar