Sidor

torsdag 6 februari 2014

The Village

Vi semestrade på The Village - Cocunut Island, en liten ö strax utanför Phuket. Här kommer en liten recension på vår vistelse.

Cocunut Island är en ganska liten ö strax utanför Phuket. Från flygplatsen tog det ca 40 minuter med taxi till hamnen därifrån de ganska typiska thai-båtarna tog oss över till ön. Väl på ön mötte hotellet upp med små pickuper med bänkar på flaket. Att gå från brygga till resorten var inte så långt. Det tog 15 minuter att gå den sträckan i lugnt tempo, men biltranporten är skön när det är varmt ute. På ön finns även en lite mindre by och en moské utanför resorten. Tror kanske att det till och med fanns en liten resort till på andra sidan ön, men vi kom inte så långt på våra promenader. Vi tittade mest lite på folk, på pålhusen och spanade efter apor som skulle finnas på ön. Såg bara en apa, men den var fastkedjad, så det var lite fusk. Det som det annars fanns gott om var områden med gummiträd. Tycker gummiträdplantagen är ganska fina. Påminner lite om bokskogen hemma, med ljus som silar in mellan trädkronorna.



 
The Village är en resort med spa, restauranger och en hel drös med friliggande villor i varierande storlek. De flådigaste husen låg precis vid stranden, hade flera sovrum och en ganska stor egen pool. Vi bodde i ett lite mindre hus med två sovrum, badrum och kombinerat kök och vardagsrum. Perfekt för oss. Vi vår uteplats fanns även en pool med havsvatten. Skönt att ha tillgång till egen liten oas och inte behöva slåss med andra semesterfirare. Även om det fanns massor av villor och antagligen ganska många gäster, så kändes det inte trångt.


 

På området fanns även flera gemensamma pooler. Resorten var byggd på ett ganska kuperat område. Utsikten var fin från lobbyn, ut över poolerna och palmerna och tillslut havet. Stranden var ganska grovkornig och det var stor skillnad på ebb och flod. Vattnet var inte det finaste jag sätt, inte så klart som det kan vara på andra ställen i Thailand. Men det gjorde mindre denna resa med bebis, då jag mer uppskattade möjlighet till att snabbt doppa mig i pool och sedan vila i luftkonditionerat rum snarare än att ligga på stranden i timtal.


 

På området fanns en helt hyfsad italiensk restaurang och en bra thai restaurang. Det fanns även en japansk restaurang, men den testade vi aldrig. Det fanns även en liten minimart där man kunde köpa vatten, lite grönsaker och annat smått och gott. Utbudet var ganska begränsat men helt ok om man inte behöver mer komplicerade saker än oliver, chips och Cola. Det fanns inga kontant uttagsmöjligheter på stället. Lös det innan om ni åker hit. Allt ätande, spabesök och restauranger gick att sätta upp på rummet och så kunde man betala vid utcheckning. Smidigt för oss som misslyckades i planeringen lite och fick inte med mer än plastkort. Att ha lite baht på fickan hade gjort oss friare. Gett oss möjligheten till att köpa en läsk på promenaden eller ett bättre förhandlingsläge  för att hyra en taxi när den förbetalda och beställda taxin inte dök upp på väg tillbaka till flygplatsen. 
 



Vi hade en städerska som kom var dag och tog toalettena och golven, men helt övertygad var jag inte om städningens kvalitet när jag så en liten död fluga på samma ställe på golvet var dag. Men vad gör det när hon hade bäddat så fint åt oss första dagen och arrangerat handdukarna som kärleksfulla svanar.


 
 
På det stora hela kan jag rekommendera stället. I alla fall om man är nöjd med att äta, sova och bara slappa och ha det skönt. Kanske inte stället att rekommendera om man är ute efter party och äventyr.
 
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar