Sidor

söndag 3 november 2013

En sväng till Peaken

En dag åkte vi till Victorias Peak. Det är nästan ett måste för alla besökare till Hong Kong. Dels är naturen skön och dels är utsikten riktigt fin. Mitt tips är att ta taxi eller buss upp. Det är långa köer för trammen, och spårvagn har man ju åkt innan. Vill man så kan man åka ner istället, det är inte lika långa köer.

Vi tog taxi och sedan gick runt Peaken på den 3 km långa slingan som finns där. Soligt och skönt väder och Emma var nöjd med friskluft och vagnsovning. 


Har nog sagt det tidigare, men jag tycker träden är coola. Många träd har luftrötter och då träden blir gamla hinner rötterna bli tjocka och letar sig mot jorden. Ibland är det svårt att se vad som är orignalstam och vad som är rötter. Känns som att gå i en regnskog fast man bara är en liten bit bort från Hong Kongs centrum.

Peak utsikt

Mys med Gabrielle

Denna gång åt vi sen lunch på The Peak Lookout. En riktigt trevlig restaurang med inne och uteservering. Utsikten är åt Aberdeen hållet och riktigt tjusig. Ett perfekt ställe med barnvagn då det fanns gott om plats, trevlig personal och ganska lugn miljö och maten var god. Här äter jag igen!


Innan vi begav oss hemåt gick vi till the Lion's Pavillion, en utkiksplats på Peaken. Det började skymma när vi kom dit. Solen återspeglades i ICC huset på Kowloon sidan och såg nästan ut som en brinnande fackla i diset. Vackert.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar