Sidor

tisdag 12 november 2013

Slavlägret och Den första koppen kaffe



Två böcker denna gång, dels älskade Modesty Blaise och dels en inre och yttre reseskildring som bekanta hemifrån har skrivit.

Slavlägret är den 8e boken om Modesty Blaise som skrevs av Peter O'Donnell 1977. Har läst Modesty serien otaliga gånger och giller verkligen böckerna. Har inte läst serietidningarna så mycket, de känns mycket ytligare och jag har inte riktigt fastnat för dem. Men böckerna... Slavlägret är en av de bättre böckerna med en otäck historia om ett slavläger i ett plantage i Guatemalas djungel dit Modesty kommer för att rädda en vän från förr. Faschineras av Modesty, hennes intelligens, skönhet och järnvilja att alltid se lösningar och klara av de mest omöjliga situationer och ändå ha mänskliga drag. Superhjälte till trots.

Englas skafferi - Den första koppen kaffe, resorna och recepten är en bok av Ingrid och Ola Hoelstad. På baksida av boken skriver de 
"Det är i mötet det sker. 
Ibland måste man få nya perspektiv. Vända ansiktet åt ett annat håll och andas annan luft. Fyllas av nya intryck och ideer. Låta själen få del av utmanande upplevelser, låta munnen prova andra smaker...." Boken är en blandning av recept från deras bageri och utdrag ur deras reseblogg från resor till Nya Zealand. Spännande och intresant läsning att få följa familjen under 4 resor till Nya Zealand, ta del av glädje och utmaningar som det innebär att flytta till nya kultur, till landet upp och ner, och att skapa vardag och trygghet med familjen som bas, trots ny miljö. Inspirerande läsning om att följa sina drömmar. En bok att läsa och bli inspirerad av. Blir sugen på att baka bröd från recpeten, men det får vänta tills jag återigen har ugn. Läsvärt!

Här kan man läsa mer om Englas skafferi och deras verksamhet




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar