Sidor

söndag 28 juli 2013

Gardens by the bay - Singapore

På lördagen åkte vi till Gardens by the bay i Síngapore. Det är dels en stor trädgård med olika avdelningar och dels 2 stora glasväxthus där de har växter från olika delar av världen. "Växthusen" är stora och deras siluetter bidrar till Singapores skylines och stadsbild.

Det är maffiga växthus med fina blommor och träd. Ganska skönt att gå omkring och bara planlöst strosa, titta på arkitekturen, hur utställningen är uppbyggd och naturligvis alla olika växter. I det en ena av växthuset, Flower Dome, fanns det massa vackra blommor, träd och kaktusar och en hel del skulpturer.










Och i det andra, Cloud Forest, fanns det ett vackert vattenfall och så kunde man åka högt upp till taket av byggnaden och därifrån påbörja sin vandring nedåt längs smala luftbroar. Jag har normalt inte höjdskräck men denna vandring fick det att suga i magtrakten. Lite roligt att kunna titta på träden ovanifrån och det var fint att vandra ned förbi vattenfallet och titta på de olika blomsterarrangemangen.







Hela utställningshallarna avslutades sedan med information, filmer och utställningar om klimatförändringar. Ett ställe som är värt att besöka och som ger skön omväxling till att bara stads sight-seeinga..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar