Sidor

söndag 8 september 2013

Promenad till Oceans terminal

Lördagspromenad. Det var så fantastiskt fint väder i går. Solen sken från en klarblå himmel och jag ville bara ut och gå en sväng. Bestämde mig för att gå mot Oceans terminal och shopping centret där. Så gympaskorna på!



För att komma dit går man längs Hung Hom promenade och sedan Tsim Sha Tsui promenade, förbi Star avenue och mot klocktornet. Längs Star Avenue är det nästan alltid fullt med turister. I går så var det mycket paraplyer som används till skydd mot den starka solen.





Vid klocktornet var det nya dekorationer i fontänen. Och så såg jag flera grupper med tonnåringar som gick i matchande t-shirts och i mycket tajta grupper. Nästa helt omöjligt att passera för de bildar aldrig luckor sinsemmellan. Bäst att hålla i hop med sin grupp. Jag tycker att det är en ganska vanlig syn att se grupper med matchande t-shirts, hattar eller någon annat synligt som tydligt meddelar att "vi är en grupp - och vi håller i hop". Kan inte minnas att vi gjorde likadant som tonnåringar på olika resor.



Vid Star Ferry terminalen kan man hitta ingången till Oceans Terminal och Harbour city. Det är två (eller flera) gigantiska shopping center som sitter i hop. Tillsammans täcker de flera kvarter i TST området och här kan man hitta det mesta. 


Jag var på jakt efter en liten filt till bebisen och gick därför till "barnaffärs våningnen". På samma våningplan finns minst 10 olika barnaffärer. Allt i från Toys 'r us, till riktiga märkesaffärer. Om du känner behov av Chanel, Ralph Lauren, Mulberry, Fendi eller något annat märke till ditt barn så finns de flesta här i Oceans terminal.


Det bästa med dessa stora shoppingpalats är att det dels finns ett sort utbud, allt från normala kedjor till fina märken, små cafeer och restauranger om man behöver ny energi, sval luftkonditionering (skönt i ett varmt Hong Kong) och så finns det gott om superfräscha toaletter!

Min promenad/shoppingrunda resulterade i ett par bebisfiltar, ny pocket bok, trötta ben och massa nya fräknar på näsan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar