Sidor

tisdag 8 januari 2013

Skymningspromenad

Har jobbat hemmifrån idag då jag är lite sjuk. Har med andra ord knappt stuckit näsan utanför dörren idag, så till kvällen var det dags för en liten skymningspromenad. När jag gick ut var det ljust och 50 minuter senare när jag kom hem så var det helt mörk. Trevligt sätt att välkomna skymningen på. Nedan kommer lite kort från kvällens promenad.


Gick längs vatten promenaden och idag luktade vattnet rutten tång och sjöbottten. Inte alls så trevligt. Och så var det det disigt ute, kunde knappt se över Victoria Harbour. Men likväl var vattnet livligt trafikerat. Dels av denna jättebåt med bling ljus man även av andra mindre båtar. Jag tror detta är ett av de flytande kasinon som finns, då jag har förstått det som att i Hong Kong är spelandet hårt regerat så då tar de en kryssning ut till internationellt vatten istället. Förstår inte riktigt varför när Macau finns ett stenkast bort och ska tydligen vara ett litet asiatiskt Las Vegas. 

Gick förbi mina "giraffer" och konstaterar glatt att de blivit fler. Undrar vad de ska bygga?

Går även under denna takförsedda gång. Ganska praktiskt då det regnar mycket och solen är skarp i Hong Kong. Passarade folk som fiskar, promerade som jag eller tog en joggingtur. På alla bänkar satt det folk och läste och pratade och förhörde på skolläxor.

Och slutligen passerade jag detta mystiska lager. Har ingen aning om vad det är, men ljuset återkastades så fint i vattnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar