Sidor

söndag 13 januari 2013

Söndag i Sheung Wan

I dag träffade jag Sian och TIm för att äta Dim Sung lunch.  Vi testade ett nytt ställe i Sheung Wan som de hade fått på rekomendation. När vi kom dit var det fullt av folk som väntade utanför denna oanseenliga restaurang och det brukar kunna vara ett gott tecken. Väl inne så fick vi tränga ner oss vid ett litet bord som vi delade med andra gäster. Snart serverades det starkt grönt te och så kom maten in. Maten hade vi redan beställt när vi stod och väntade utanför. Fort och effektivt ska det vara. In och ut med så många gäster som möjligt. Jag är lite kluven till Dim Sung. Man vet aldrig riktig vad som finns i knytena och det känns som det finns en förkärlek till att blanda saker, t ex räkor och fläskkött. Men det var gott idag och det bästa är att man beställer så många olika små rätter att man oftast kan äta lite mer av det man gillar och hoppa över det som inte var så gott, men som någon annan kanske gillar. Ett måste att testa om man är i Hong Kong.

Sedan gick vi en promenad längs vattnet, från färjepiren för Macau färgorna och västerut. Tillslut kom vi till en park, eller mer en stenlaggd öppning med fontäner och vackra blommor. Det var jättefint med havet i bakgrunden och snett kvällsljus mot Sheung Wan.




På andra sidan Victoria Harbour kunde vi se ICF tower och det ser onekligen ganska högt ut jämfört med omkringliggande byggander och det är ju också Hong Kongs högsta byggnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar